Főoldal / Desszertek / Kínai szelet

Kínai szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kínai szelet

Kínai szelet

Hozzávalók:

  • 6 tojás fehérje
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg vaj

Krém(1)

  • 15 dkg porcukor
  • 6 tojás sárga

Krém (2)

  • 10 dkg vaj (margarin)
  • 2 evőkanál kakaó

Tetejére:

  • darált dió vagy kókuszreszelék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük a dióval, majd a vajas keverékhez adjuk.

Végül lazán belekeverjük a tojásfehérje kemény habját.

Előmelegített sütőben 150 fokon sütjük.

Kikeverjük a porcukrot a tojássárgákkal, és mikor majdnem megsült a piskóta, a tetejére simítjuk, és vissza tesszük a sütőbe, amíg a piskóta megsül.

Elkészítjük a kakaós krémet is, és a kihűlt piskóta tetejére simítjuk. Megszórjuk dióval vagy kókuszreszelékkel.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére