Főoldal / Desszertek / Gesztenyés muffin csokis krémmel – paleo

Gesztenyés muffin csokis krémmel – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés muffin csokis krémmel – paleo

Gesztenyés muffin csokis krémmel - paleo

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza (natúr, cukor nélküli)
  • 5 dkg olvasztott kókuszvaj
  • 1 db alma hámozva, finomra reszelve
  • 5 dkg eritrit (ízlés szerint)
  • pici só
  • 3 tojás szétválasztva
  • 5 dkg nyílgyökérpor
  • 1 teáskanál sütőpor

A csokis krémhez:

  • 2,5 dl kókuszkrém
  • 2 ek. eritrit (ízlés szerint)
  • 5 dkg étcsoki (tej, cukor és szója mentes)
  • 3 dkg kókuszvaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét, a reszelt almát, az olvasztott kókuszvajat, pici sót, és simára keverjük.

A tojásfehérjéket habbá verjük majd óvatosan a masszába forgatjuk. A nyílgyökérport elvegyítjük a sütőporral és ezt is beleforgatjuk.

Muffinpapírba adagoljuk a masszát, a formákat csak 3/4 részéig töltjük meg. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

A kókuszkrémet jó lehűtjük, majd az édesítővel együtt felverjük.

A csokit a kókuszvajjal felolvasztjuk, hozzákeverjük a felvert kókuszkrémhez, betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön, majd habzsákba tesszük és a muffinok tetejét ízlés szerint feldíszítjük vele.

(Krém nélkül is nagyon finom.)

Mentés

Gesztenyés muffin csokis krémmel – paleo 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére