Fehérboros tejfölös krumplileves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat felaprítjuk. A répát, a gombát, és a paprikát felszeleteljük, a burgonyát felkockázzuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a kelbimbókat megfelezzük.
A kockára vágott bacont kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a hagymát, majd a krumplit és a répát. Kis idő után levesszük a tűzhelyről, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával és liszttel. Elkeverjük, és felengedjük vízzel.
Beletesszük a többi zöldséget, a babérlevelet, és közepes lángon főzzük tovább.
Amíg a leves fő, felszeleteljük a kolbászt, és felvágjuk a snidlinget.
Kb. 50 perc elteltével beleöntjük a levesbe a bort és a tejfölt (hőkiegyenlítéssel), majd beletesszük a kolbászt.
Amikor a kolbász is megfőtt, tálalunk. A levest snidlinggel megszórva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Kiadós és finom krumplileves.