Főoldal / Desszertek / Szilvás lepény II

Szilvás lepény II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás lepény II

Szilvás lepény

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 250ml tej
  • pici só
  • 1 kg szilva

Tetejére:( 1 )

  • 1 l tej
  • 5 kanál cukor
  • 10 kanál gríz

Tetejére( 2 )

  • 200ml tejföl
  • 2 tojás
  • 2 kanál cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szilvát kimagozom, és félreteszem.

Felfuttatom az élesztőt pici cukorral és langyos tejjel.

A tészta hozzávalóit összegyúrom és kelesztem, miután megkelt kinyújtom és a tepsi aljára teszem.

Megfőzöm a grízt (tej+ cukor +gríz)és melegen(de nem forrón) a tészta tetejére simítom.

Összekeverem a tejfölt, tojást és cukrot és a gríz tetejére simítom.

Tetejére rárakom a kimagozott szilvát.

Előmelegített sütőben 30 perc alatt készen van.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére