Főoldal / Tészta ételek / Rongyos lapótya

Rongyos lapótya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rongyos lapótya

Rongyos lapótya

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 jó csipetnyi só
  • 4 ek. aludttej
  • 2,5 dl langyos víz kb
  • 1 tk. szódabikarbóna (pezsgő).

A tészta kenéséhez:

  • 1 bő evőkanál sertészsír

A sütéshez:

  • 4 dl étolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet a sóval, aludttejjel, szódabikarbónával, és langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, és legalább fél órára félretesszük pihenni.
Liszttel hintett munkalapra tesszük,kinyújtjuk úgy 1/2 cm vastagra. Lekenjük lágy zsírral. Ezután feltekerjük mint a bejglit és 6 darabba vágjuk.

Ezeket a csiga tekercseket a talpukra állítjuk. Szépen ellapogatjuk őket egyenként.

A serpenyőben az étolajat felmelegítjük és egyenként kisütjük benne őket.
Először fedő alatt sütjük, ahol szépen felhólyagosodik, majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük készre.

Papírtörlőre szedjük. Tálalhatjuk tetszés szerint ,tejföllel, sajttal vagy akár fokhagymás tejföllel is.

Rongyos lapótya 5.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


egy Hozzászólás

  1. Kedves Edit!
    Szuper ez a recept. Kipróbáltam, imádja a család!
    Andi

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére