Puncstorta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A mazsolát pár órára beáztatjuk, a rum és tej a keverékébe.
A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojás fehérjék felvert habját. A masszát, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótát három lapba elvágjuk.
A mazsoláról egy tálba öntjük a rumos tejet, bele daraboljuk a középső piskótalapot, hozzáadjuk a diót, a kakaót, a rumaromát, és ha szükséges adunk hozzá még tejet, és cukrot ízlés szerint. Jól kikeverjük, majd beleöntjük a mazsolát.
Az alsó piskótalapot visszatesszük a kapcsos tortaforma aljába, megkenjük baracklekvárral, és rásimítjuk a piskótás krém felét. A babapiskótákat rumos tejbe mártjuk, és eloszlatjuk a süteményünkön. A tetejére simítjuk a maradék krémet, majd ráfordítjuk a lekvárral megkent felső piskótalapot.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, teszünk hozzá egy csepp szörpöt hogy rózsaszín legyen, és ha langyos belekeverjük a puha margarint.A rózsíszín csokis mázzal bevonjuk a tortát. Ízlés szerint díszítjük, majd tálalásig a hűtőben tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
Én azért tettem hozzá a piskótalapon kívül még babapiskótát is, mert így jó magas tortát tudtam készíteni.