Főoldal / Desszertek / Karamellás krémes

Karamellás krémes

Karamellás krémes

Karamellás krémes

Hozzávalók:

(24×39 cm-es tepsihez)

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. cukor
  • 4 ek. finomliszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 1/2 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 3 ek. finomliszt
  • 2 dl tejszín

A tetejére:

  • 2 dl tejszín
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Egy lábosban a cukrot arany barnára pirítjuk, majd felöntjük 1 dl tejjel. Olvadásig kevergetjük lassú tűzön.
A lisztet csomómentesre keverjük a maradék 2 dl tejjel és a karamellt besűrítjük vele.
Kihűtjük, majd a 2 dl keményre vert tejszínnel kihabosítjuk.
A karamellás krémet a kihűlt tésztalapra kenjük.

A 2 dl tejszínt keményre verjük és krém tetejére simítjuk.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk, majd kockákra vágva kínáljuk.

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére