Főoldal / Torták / Csokoládés keksztorta sütés nélkül

Csokoládés keksztorta sütés nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládés keksztorta sütés nélkül

Csokoládés keksztorta sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 60 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg kakaós keksz (töltetlen)
  • 2 dl tej
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 20 dkg cukor

A tetejére:

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál vaj
  • 3 evőkanál habtejszín
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük.

A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet egy lábosba tesszük, összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem forraljuk fel, csak összemelegítjük, amíg egyneművé válik. Belekeverjük az aprított kekszet és csokoládét, és alaposan összeforgatjuk.

Egy csatos tortaformát kibélelünk folpackkal, és belesimítjuk a kekszes masszát. Jól belenyomkodjuk, hogy összeálljon. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A mázhoz, a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Belekeverjük a puha vajat és a tejszínt.

A keksztortát kivesszük a formából, levesszük róla a fóliát és megkenjük a csokoládé mázzal.

Fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen rajta a máz, és már kínálhatjuk is.

Csokoládés keksztorta sütés nélkül 4.14/5 (7 értékelés)

Laura (30 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére