Almás fahéjas pite
Hozzávalók:A bögre 2,5 dl A tésztához:
A szóráshoz:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. a tésztacipót egy nagyobb, és egy kisebb cipóra osztjuk.
A pite sütőt kibéleljük sütőpapírral. A nagyobbik tésztát, lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy a formánk oldalát is befedje. a formába simított tésztát megszórjuk darával.
A cukrozott, fűszerezett almát feltesszük a lángra és addig melegítjük míg a leve el nem párolog. Ha kihűlt, megtöltjük a pitét az almás töltelékkel.
A maradék tésztát kinyújtjuk, és derelyevágóval csíkokat vágunk belőle. a tésztacsíkokkal tetszés szerint berácsozzuk a sütemény tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.