Főoldal / Desszertek / Almás fahéjas pite

Almás fahéjas pite

Almás fahéjas pite

almas-fahejas-pite

Hozzávalók:

A bögre 2,5 dl

A tésztához:

  • 2 bögre liszt
  • fél bögre cukor
  • 2 dl tejföl
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  •  csipet só

A szóráshoz:

  • 2-3 ek. búzadara

A töltelékhez:

  • 1 kg reszelt alma
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 tk. fahéj
  • fél citrom leve
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. a tésztacipót egy nagyobb, és egy kisebb cipóra osztjuk.

A pite sütőt kibéleljük sütőpapírral. A nagyobbik tésztát, lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy a formánk oldalát is befedje. a formába simított tésztát megszórjuk darával.

A cukrozott, fűszerezett almát feltesszük a lángra és addig melegítjük míg a leve el nem párolog. Ha kihűlt, megtöltjük a pitét az almás töltelékkel.

A maradék tésztát kinyújtjuk, és derelyevágóval csíkokat vágunk belőle. a tésztacsíkokkal tetszés szerint berácsozzuk a sütemény tetejét.

180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére