Főoldal / Szárnyas Ételek / Narancsos mézes csirke

Narancsos mézes csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos mézes csirke

Narancsos mézes csirke

Hozzávalók:

  • 80 dkg filézett csirkemell csíkokra vágva
  • 2 narancs leve és reszelt héja
  • 4 evőkanál méz
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • só, bors, 
  • szezámmag
  • snidling vagy újhagyma zöld

A körethez:

  • rizs

A tálaláshoz:

  • snidling
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az alaposan megmosott narancsok héját lereszeljük, majd levüket kifacsarjuk.
A szezámmagot egy tiszta serpenyőben kicsit megpirítjuk.

A csíkokra vágott csirkemell filét sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük a mézzel, 1-2 evőkanál narancslével és az olajjal.

Egyenletesen elterítjük egy kisebb tepsiben, majd alufóliával lefedve, 160fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A húst sülés közben szükség szerint 1-2 evőkanál narancslével időnként meglocsoljuk, és kicsit átmozgatjuk, hogy ne kapjon oda. Ha puhulni kezd a hús, a fóliát levesszük róla és enyhén rózsaszínre sütjük.

Ha megsült, kivesszük a tepsiből, a levét egy lábasba öntjük és elkeverjük a maradék narancslével, amelybe beletesszük a narancsok reszelt héját is. Magas hőfokon összefőzzük. Ha a narancsos pecsenyelé kissé besűrűsödött, ráöntjük a húsra, és megszórjuk a pirított szezámmaggal.

A narancsos csirkét párolt rizzsel és snidlinggel megszórva tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Egy különlegesebb ízvilágú csirkeétel.
Egész csirkecombokból is készíthetjük, de akkor egy kicsit hosszabb a sütési ideje.

Narancsos mézes csirke 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére