Vaníliás kókusztorta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A golyókhoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Az első 6 tojást kettéválasztjuk.
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180 fokon tűpróbáig sütjük. A másik piskótát is így készítjük el, majd a kihűlt piskótánkat kettévágjuk így 4 lapunk lesz.
A pudingot, és a kókuszreszeléket a tejjel sűrűre főzzük, mikor kihűlt belekeverjük a porcukorral habosra kevert margarint.
A piskótalapokat ezzel a krémmel töltjük össze, úgy, hogy az oldalára,és a tetejére is jusson belőle.
A kekszből, a margarinból, a cukorból, és a vízből könnyen gyúrható tésztát készítünk, és nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. A golyókat megforgatjuk kókuszreszelékben.
A tejszínt felverjük (szükség esetén használjunk hozzá habfixálót, és aki édesen szereti kevés porcukrot). A felvert tejszínt sima csöves habzsákba töltjük, és a torta szélét körbenyomjuk tejszín gombócokkal.
A torta tetejének a közepét kirakjuk a kókuszgolyóval, majd tálalásig hűtőbe tesszük a kész tortát.
Tipp / megjegyzés:
Nekem normál torta formám van ezért két részben sütöm meg a piskótát 6-6 tojásból. A maradék kókusz golyókat tányérra téve kínáljuk.
Beküldő: Maja