Sárgabarackos pohárkrém Gizi konyhájából
Hozzávalók:
(4-6 pohárhoz)
- 50 dkg sárgabarack
- 1 cs. Győri Édes Zabfalatok
- 2 dl Hulala (v. habtejszín)
- porcukor (ízlés szerint)
- 2 cs. vaníliás cukor
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
|
Elkészítési idő: |
20 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A jó érett sárgabarackot magozzuk ki, majd az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, őrölt fahéjjal, és a vaníliás cukorral turmixoljuk össze.
A poharak aljába morzsoljuk bele a zabfalatokat, majd kanalazzuk rá a barackturmix felét.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a maradék pépesített sárgabarackkal.
Ezután a barackos habot kanalazzuk a poharakba, majd szórjuk meg a tetejét őrölt fahéjjal.
Tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek összeérjenek.
Gizi (321 Recept)Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.