Főoldal / Szárnyas Ételek / Aszalt paradicsommal és sajttal töltött csirkemell

Aszalt paradicsommal és sajttal töltött csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Aszalt paradicsommal és sajttal töltött csirkemell

Aszalt paradicsommal és sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db egész csirkemell filé
  • 8 vastagabb szelet sajt (trappista vagy mozzarella)
  • 8-12 db aszalt paradicsom
  • 8 db szép bazsalikomlevél
  • bors

A bundázáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirke mellett elfelezzük így 4 db fél csirke-mellünk lesz. Minden felet egy éles kés segítségével olyan nagy szeletre vágunk fel amilyenre csak tudjuk, majd 2 fólia között vékonyra klopfoljuk.
A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd minden szeletet megtöltünk sajttal aszalt paradicsommal és bazsalikommal. A hús szeletet kettéhajtjuk úgy, hogy a töltelék belül maradjon, majd fogpiszkáló vagy hústű segítségével megtűzzük, hogy könnyen be tudjuk panírozni.

Lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk a töltött csirkemelleket. Felhevített olajban, közepes lángon mind a két oldalán 3-4 perc alatt megsütjük.
Ízlés szerinti körettel vagy salátával kínáljuk.

Aszalt paradicsommal és sajttal töltött csirkemell 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére