Főoldal / Torták / Sütés nélküli gyümölcsös túrótorta

Sütés nélküli gyümölcsös túrótorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütés nélküli gyümölcsös túrótorta

Sütés nélküli gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

  • 30 dkg darált keksz (háztartási)
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál Nutella

A krémhez:

  • 60 dkg tehéntúró
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tasak habfix
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 40 dkg erdei gyümölcs (mirelit is jó)
  • 10 dkg cukor
  • 2 tasak zselatin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kekszhez hozzákeverjük az olvasztott vajat és a Nutellát, majd egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk a masszát.

A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citrom reszelt héját, a vaníliát és jól összekeverjük. A habot a habfixálóval kemény habbá felverjük, majd óvatosan a túrós krémbe forgatjuk.
A túrós krémet a kekszes alapra simítjuk.

A gyümölcsöket egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor a cukor elolvadt és elkezd besűrűsödni a gyümölcspép, levesszük a tűzhelyről.

A zselatint a gyümölcspüré levében feloldjuk, jól összekeverjük és ha már langyosra hűlt, a túrós réteg tetejére simítjuk

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen, majd kínálhatjuk.

Tipp / megjegyzés:
A tortaforma 20-24 cm. A kisebben készítve magasabb, a nagyobban készítve alacsonyabb lesz a tortánk.

Sütés nélküli gyümölcsös túrótorta 4.04/5 (51 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére