Sütés nélküli gyümölcsös túrótorta
Hozzávalók:A kekszes alaphoz:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A kekszhez hozzákeverjük az olvasztott vajat és a Nutellát, majd egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk a masszát.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citrom reszelt héját, a vaníliát és jól összekeverjük. A habot a habfixálóval kemény habbá felverjük, majd óvatosan a túrós krémbe forgatjuk.
A túrós krémet a kekszes alapra simítjuk.
A gyümölcsöket egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor a cukor elolvadt és elkezd besűrűsödni a gyümölcspép, levesszük a tűzhelyről.
A zselatint a gyümölcspüré levében feloldjuk, jól összekeverjük és ha már langyosra hűlt, a túrós réteg tetejére simítjuk
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen, majd kínálhatjuk.
Tipp / megjegyzés:
A tortaforma 20-24 cm. A kisebben készítve magasabb, a nagyobban készítve alacsonyabb lesz a tortánk.