Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Tejfölös, lila hagymás virslisaláta

Tejfölös, lila hagymás virslisaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös, lila hagymás virslisaláta

Tejfölös, lila hagymás virslisaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg műbeles virsli
  • 2  fej lila hagyma
  • 1 pohár (450 g) tejföl
  • 1 mokkáskanál só
  • kevés őrölt fehér bors
  • 2 kanál olíva olaj
  • 1 kanál mustár
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A virslit megfőzzük, majd a héját lehúzzuk mikor megfőtt. Amíg hűl, a lila hagymát felszeleteljük, megsózzuk, majd 2 percre mikróba tesszük. Ha gyenge a hagyma, mikrózni sem szükséges.

Mikor a virsli meghűlt, felkarikázzuk, hozzáadjuk a hagymát, a mustárt, a borsot, és jól összekeverjük a tejföllel, és az olajjal.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnapra összeérnek az ízek. Ha feltétlenül szükséges, másnap még ízesíthetünk rajta.

Jó tanács!
Ez a megállapítás minden tejfölös, joghurtos salátára vonatkozik! Egy éjszakás hűtőben történő pihentetés után lényegesen tompulnak a saláták ízei, elsősorban sósságukból veszítenek sokat.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére