Főoldal / Desszertek / Kókuszos piramis

Kókuszos piramis

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszos piramis

Kókuszos piramis

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 8 deka cukor
  • 10 deka liszt
  • fél cs. sütőpor
  • 1 kanál víz
  • fél deci olaj

A krémhez:

  • 5 deka kókuszreszelék
  • 2 deci tejszín
  • 1 cs kókuszos pudingpor
  • 4 deci tej
  • fél doboz mascarpone
  • 5 deka cukor
  • 2 deka porcukor
  • 1 cs habfixáló
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével, a vízzel és az olajjal habosra kikeverjük.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá felverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és sütőporral.
A sárga masszához hozzáadjuk a felvert tojáshabot óvatosan, hogy a hab ne tőrjön össze.
A végén belekeverjük a lisztes keveréket, és egy kb.34x-32 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A kihűlt lapot négy egyenlő részre vágjuk.

A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzzük és kihűtjük.
A mascarponét géppel simára kikeverjük. A tejszínből, a porcukorból és fixálóból habot verünk. A kihűlt pudingot a mascarponéval kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.

A lapokat a krém 2/3 megkenjük mégpedig úgy, hogy hármat egymásra helyezünk.
A negyedik lapot csak megkenjük, és félre tesszük.
Az összetöltött tésztát hűtőbe tesszük egy-két órára.

Amikor jól összefagyott akkor rézsútosan (keresztben) végig vágjuk.
Amikor ez megtörtént, kapunk két fél háromszögű tésztát, aminek a két vágott részét krémmel megkenjük és összeállítjuk a piramis formát. A kész piramist ráhelyezzük a negyedik megkent lapra. Amikor a piramist összeállt, a tetejét is lekenjük a kémmel, és kókusszal megszórjuk.

Hűtőbe tesszük, és ha szépen megdermedt, egy éles késsel felszeleteljük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére