Kókuszos piramis
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével, a vízzel és az olajjal habosra kikeverjük.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá felverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és sütőporral.
A sárga masszához hozzáadjuk a felvert tojáshabot óvatosan, hogy a hab ne tőrjön össze.
A végén belekeverjük a lisztes keveréket, és egy kb.34x-32 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A kihűlt lapot négy egyenlő részre vágjuk.
A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzzük és kihűtjük.
A mascarponét géppel simára kikeverjük. A tejszínből, a porcukorból és fixálóból habot verünk. A kihűlt pudingot a mascarponéval kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
A lapokat a krém 2/3 megkenjük mégpedig úgy, hogy hármat egymásra helyezünk.
A negyedik lapot csak megkenjük, és félre tesszük.
Az összetöltött tésztát hűtőbe tesszük egy-két órára.
Amikor jól összefagyott akkor rézsútosan (keresztben) végig vágjuk.
Amikor ez megtörtént, kapunk két fél háromszögű tésztát, aminek a két vágott részét krémmel megkenjük és összeállítjuk a piramis formát. A kész piramist ráhelyezzük a negyedik megkent lapra. Amikor a piramist összeállt, a tetejét is lekenjük a kémmel, és kókusszal megszórjuk.
Hűtőbe tesszük, és ha szépen megdermedt, egy éles késsel felszeleteljük.