Főoldal / Desszertek / Rózsa szelet

Rózsa szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rózsa szelet

Rózsa szelet

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2 dkg kakaópor

A mázhoz:

  • 3 tojássárgája
  • 1 van.cukor
  • 15 dkg cukor
  • A lapok kenéséhez:
  • baracklekvár

A hintéshez:

  • darált dió
  • cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd 3 cipót formálunk belőle.
Az egyik cipóba beledolgozzuk a kakaóport.
A cipókat lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük az első kinyújtott sima lapot, amit megkenünk baracklekvárral, majd megszórjuk cukrozott darált dióval.

Rányújtjuk a barna lapot, megkenjük lekvárral, és megszórjuk cukrozott darált dióval.

Végül a 3. lappal befedjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A máz hozzávalóit jól kikeverjük, és megsült meleg tészta tetejére simítjuk.
Ha a máz megdermedt, kockákra szeletelve kínáljuk.

A rózsa szelet tökéletes vendégváró sütemény.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (273 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére