Főoldal / Desszertek / Étcsokis palacsinta gesztenyepürével töltve

Étcsokis palacsinta gesztenyepürével töltve

Étcsokis palacsinta gesztenyepürével töltve

Étcsokis palacsinta gesztenyepürével töltve

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • 1 tábla étcsokoládé

A töltelékhez:

  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 1 csomag gesztenyepüré massza
  • kis kanál rumaroma
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót, az apróra darabolt csokoládét és a szódavizet egy keverőtálba tesszük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat. Forró serpenyőben, nagy lángon (mert a csokoládé gyorsan olvad) kisütjük a palacsintákat.

A hulala tejszínt kemény habbá verjük. A gesztenyepürét kiengedjük, villával összetörjük és hozzá adjuk a tejszínhez. Rumaromával ízesítjük, majd alaposan összekeverjük.

Minden palacsintát megtöltünk a krémmel és lehet is fogyasztani.

Jó  étvágyat kívánok!


Szólj hozzá!

A lap tetejére