Főoldal / Desszertek / Rigó Jancsi muffin Györgyi konyhájából

Rigó Jancsi muffin Györgyi konyhájából

Rigó Jancsi muffin Györgyi konyhájából

Rigó Jancsi muffin Györgyi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg finomliszt
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 4 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 dl habtejszín

A mázhoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg vaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük.

A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával.
A tojásfehérjéket keményre verjük, a vége-felé hozzáadjuk a maradék cukrot.

A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, majd belekeverjük a sütőport.

A cukros tojássárgába óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes egyveleget is.
A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük. Elosztjuk bennük a masszát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük. (tűpróba!)

A kihűl muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagon levágjuk.

A hűtő-hideg csokis tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomunk a krémből.

A csokimázhoz vízgőz felett összeolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd belemártogatjuk a “muffintetőket”.
Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz.

Tálalásig hűtőben tároljuk.


Szólj hozzá!

A lap tetejére