Főoldal / Egytálételek / Rakott burgonya másképp

Rakott burgonya másképp

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott burgonya másképp

Rakott burgonya másképp

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg krumpliból tört burgonya
  • 1 szál kolbász
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1 fej hagyma
  • 1 piros húsú paprika (kápia vagy pritamin)
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 tojás
  • só, bors
  • kevés vaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy hőálló tálat vagy tepsit kivajazunk, és belesimítjuk a burgonyapürét, megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A tetejét befedjük a szeletelt bacon szalonnával. Majd rászórjuk a vékonyra felszeletelt hagymát, a felszelt kolbászt és a karikára vágott paprikát.

A tejfölt kikeverjük a tojással, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a rakott burgonya tetejére öntjük.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40perc alatt megsütjük.

Friss tejföllel és savanyúsággal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A maradék burgonyapüré felhasználása kreatívan ;-)
Ízlés szerint főtt tojást, debrecenit vagy virslit is tehetünk rá.

Rakott burgonya másképp 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére