Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Képviselőfánk III

Képviselőfánk III

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Képviselőfánk III

Képviselőfánk II

Hozzávalók:

  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 tojás

A sárga krémhez:

  • 5dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás

Krém a tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • porcukor a tetejére
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A fánkhoz a vizet, olajat a sót jól elkavarom, hozzáadom a lisztet, és simára kavarom.

Odateszem főni, folytonosan addig kavarom, míg úgy összeáll, hogy az edénytől és a kanálról leválik.

Kihűtöm, és egyenként hozzákeverem a tojásokat, a masszához. (nem kell megijedni, mert ellágyul a tészta, de addig kell kavarni míg összeáll) Legalább fél órát pihentetem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe ringló nagyságú gömböket nyomok, helyet hagyok közöttük mert kb. duplájára nő. (én kiskanállal formázom)

Forró sütőben sütöm kb. 15-20 percig. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta.

A pudingport simára keverem, a hideg tej 2/3-ad részével, és a 4 tojássárgájával.

A tojásfehérjéket, a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verem.

A maradék tejet, és a cukrot felforralom, és a pudingos tejjel jól elkeverem. Ezután állandó keverés mellett, kb. 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve, gyorsan hozzákeverjük a tojáshabot is. Hagyom hűlni.

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem.

Ha kihűlt a tészta, és a krém is, a fánkok tetejét levágom, majd a krémmel, és tejszínhabbal megtöltöm, aztán visszarakom a tetejüket, és porcukorral megszórom.

Én szoktam csak a sárga krémmel, tejszínhab nélkül is készíteni, úgy is finom!

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére