Főoldal / Desszertek / Almás lepény

Almás lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás lepény

Almás lepény 2

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 35 dkg cukor
  • 7 kanál olaj
  • 150 ml ásványviz
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • liszt hogy jó tészta legyen
  • alma
  • margarin
  • fahéj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tepsibe papírt teszek, és jól kikenem margarinnal.

Majd megrakom a megpucolt fél almákkal, és margarin darabokat rakok közéjük, aztán meghintem vaníliával, fahéjjal, és beteszem sülni.

A cukrot és a tojást habosra keverem, beleadagolom az olajat, és a vizet, ezután a sütőporos lisztet.

Ráöntöm a sűlt almára, és kb 40-45 percig sütöm 150 fokon. (tűpróba)

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére