Főoldal / Reform ételek / Ropogós kenyér liszt nélkül

Ropogós kenyér liszt nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ropogós kenyér liszt nélkül

Ropogós kenyér liszt nélkül

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg darált dió/mandula
  • 2,5 dl napraforgómag
  • 0,5 dl tökmag
  • 1 dl lenmag
  • 1 dl szezámmag
  • 2 dl zabpehely
  • 1 tk. méz
  • 1 tk. só
  • 4-4,5 dl víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A darált mandulát (lehet dió is) egy tálba tesszük. A tökmag és a napraforgómag nagy részét ledaráljuk, majd az összes többi hozzávalót is a tálba tesszük. Hozzáöntjük a vizet és elkeverjük.

(Nekem olyan 4,5 dl víz kellett hozzá)

10 percet pihentetjük, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és vékonyra elegyengetjük egy spatula segítségével. Egy pizzavágóval egyformára felvágjuk, majd 160 fokra előmelegített sütőben 70 percig sütjük.

Amikor kész és kihűlt, akkor szépen szét lehet törni a vágások mentén.
Dobozban vagy zacskóban sokáig ropogós marad.
Nagyon egészséges rágcsálnivaló. Meg lehet kenni vajjal is, teljesen úgy fogyasztható, mint a kenyérfélék.

Tipp / megjegyzés:
Kenhető masszát kell kapnunk, ha nagyon kemény egy kis vizet lehet még hozzá keverni. Az a lényeg, hogy jó vékonyra és egyenletesen kenjük el, mert akkor lesz jó ropogós. Légkeveréses sütőben elég 35-40 perc sütés is neki.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére