Főoldal / Desszertek / Paradicsomos sütemény

Paradicsomos sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paradicsomos sütemény

Paradicsomos sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 ek. paradicsomlé
  • 1 kis dobozos sűrített paradicsom
  • 10 ek. olaj
  • 0,5 cs. szalakáli
  • 10 ek. porcukor
  • lekvár ízlés szerint

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 ek. liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom héja

A tetejére:

  • szamóca lekvár
  • piros torta zselé
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Négy részre osztjuk belőle, és külön-külön a tepsink méretére nyújtjuk, amit a tepsi hátulján egyesével megsütünk. Hamar megsül.

4 dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl-t csomómentesre keverjük a liszttel. Miután felforrt a tej, beleöntjük a lisztes-tejes keveréket és sűrűre főzzük. A puha margarint habosra keverjük a cukorral és a reszelt citromhéjat is belerakjuk. Miután a krém kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított margarint.

A lapokat a krémmel összetöltjük.
A tetejét megkenjük lekvárral és ízlés szerint díszítjük piros tortazselével.

Hűtőben pihentetjük minimum 24 órát. (Nekem két napot állt és így tökéletesen megpuhult a tészta.)

Kockákra vágva kínáljuk.

 

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére