Paradicsomos sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Négy részre osztjuk belőle, és külön-külön a tepsink méretére nyújtjuk, amit a tepsi hátulján egyesével megsütünk. Hamar megsül.
4 dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl-t csomómentesre keverjük a liszttel. Miután felforrt a tej, beleöntjük a lisztes-tejes keveréket és sűrűre főzzük. A puha margarint habosra keverjük a cukorral és a reszelt citromhéjat is belerakjuk. Miután a krém kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított margarint.
A lapokat a krémmel összetöltjük.
A tetejét megkenjük lekvárral és ízlés szerint díszítjük piros tortazselével.
Hűtőben pihentetjük minimum 24 órát. (Nekem két napot állt és így tökéletesen megpuhult a tészta.)
Kockákra vágva kínáljuk.