Főoldal / Levesek / Tejszínes-boros narancskrémleves

Tejszínes-boros narancskrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes-boros narancskrémleves

Tejszínes-boros narancskrémleves

Hozzávalók:

  • 3-4 db narancs
  • 5 dl Hulala (v.habtejszín)
  • 1/2 dl narancsszörp
  • 1 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2-3 ek. barna cukor
  • 2 dl édes fehérbor
  • 8 dl narancslé (dobozos)
  • 2-3 db szegfűszeg
  • pici darab fahéj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy edénybe belereszelni egy narancs héját, majd hozzáadni a cukrot, a szörpöt, és egy kevés narancslét. Jól elkeverni, majd hozzáönteni a többi narancslét is. Beletenni a szegfűszeget és a fahéjat, majd forráspontig melegíteni. Ekkor beleönteni a bort és pár percig lassú tűzön főzni.(ha szükséges még cukrot tenni hozzá)

A narancsot megpucolni, majd gerezdekre szedni, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre felkockázni.
A felkockázott narancsot a levesbe tenni és újraforralni.(főzni nem kell mert szétmállik a narancshúsa)

A pudingport egy pici tejszínnel simára keverni, majd hozzákeverni a maradék tejszínt is.
Folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatni, majd óvatosan kevergetve kicsit besűríteni.
Tálaláskor pirított mandulát, vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Nagyon finom melegen, és hidegen is.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére