Csokoládés madártej
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
8 dl tejet feleszem melegedni 1 vaníliás cukorral.
A tojásokat ketté választom, majd a fehérjét egy csipet sóval, kemény habbá felverem.
Ezután a meleg tejbe egy evőkanál segítségével beleszaggatom a habot és kifőzöm. (az egyik oldalát 1 percig a másikat fél percig)majd lecsepegtetem, és egy tálba félreteszem.
A mazsolát a rumba beáztatom.
A tojások sárgáját, ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverem.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztom, majd kihűtöm, és a cukros tojássárgájához keverem. Keverés közben pici tejet öntök hozzá.
Végül hozzáadom a pudingport és csomómentesre kikeverem.
A lábosban lévő tejhez hozzáadom a mazsolát, és felforralom. Amikor már kezd forrni, állandó keverés mellett belecsorgatom a csokoládés-tojásos-cukros masszát. Pár percig kevergetve főzöm, amíg sűrűsödni kezd, majd a kifőzött fehérjehab tetejére csorgatom.
Tipp / megjegyzés:
A madártej sokunk kedvence, ez a recept pedig ötvözi a madártejet és a csokoládét, így bátran elkészíthetik azok is akik nem rajonganak a vaníliás desszertekért.
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.