Főoldal / Desszertek / Csokoládés madártej

Csokoládés madártej

Csokoládés madártej

Csokoládés madártej

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 7 db tojás
  • 1 tábla jó minőségű csokoládé
  • 2 cs vaníliás cukor
  • cukor
  • 1 ek csokoládés pudingpor
  • mazsola
  • rum
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

8 dl tejet feleszem melegedni 1 vaníliás cukorral.
A tojásokat ketté választom, majd a fehérjét egy csipet sóval, kemény habbá felverem.
Ezután a meleg tejbe egy evőkanál segítségével beleszaggatom a habot és kifőzöm. (az egyik oldalát 1 percig a másikat fél percig)majd lecsepegtetem, és egy tálba félreteszem.

A mazsolát a rumba beáztatom.

A tojások sárgáját, ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverem.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztom, majd kihűtöm, és a cukros tojássárgájához keverem. Keverés közben pici tejet öntök hozzá.

Végül hozzáadom a pudingport és csomómentesre kikeverem.

A lábosban lévő tejhez hozzáadom a mazsolát, és felforralom. Amikor már kezd forrni, állandó keverés mellett belecsorgatom a csokoládés-tojásos-cukros masszát. Pár percig kevergetve főzöm, amíg sűrűsödni kezd, majd a kifőzött fehérjehab tetejére csorgatom.

Tipp / megjegyzés:

A madártej sokunk kedvence, ez a recept pedig ötvözi a madártejet és a csokoládét, így bátran elkészíthetik azok is akik nem rajonganak a vaníliás desszertekért.
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

 

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére