Zselé tojás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zselé tojás

Zselé tojás

Hozzávalók:

  • sokféle zöldség (pl. francia saláta alap)
  • húsleves kockából főzött alaplé
  • zselatin
  • só, bors

Egyéb:

  • üreges tojáshéj
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojás héját össze gyűjtjük, a fehér belső hártyát óvatosan kiszedjük. (lásd a képen)

A zöldségeket megpároljuk, sózzuk egy csepp őrölt borsot is teszünk rá.

A húslevesben feloldjuk a zselatint, majd a tiszta tojás héját negyed részig töltjük vele, ezután kiskanállal bele kanalazzuk a párolt zöldséget. Ha kevés a leve utána töltünk.

Tojás tartóba állítva betesszük, így kerül a hűtőbe dermedni.

Húsvét reggelig a hűtőbe tároljuk. Óvatosan megpucoljuk és főtt sonka, vagy a sonka répa mellé kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Igaz hogy vigyázni kell a tojás héjjal, mert könnyen törik, de megéri a vesződést főleg ha gyerek is van, mert nagyon mutatós és örül neki. A húsvéti hangulatot fokozza, ha répa sonkát is készítünk hozzá.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére