Főoldal / Kelt tészták / Túrós óriás csiga

Túrós óriás csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós óriás csiga

Túrós óriás csiga

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 5 dkg porcukor
  • 1,5 dkg friss élesztő vagy 1 tk. instant élesztő
  • 1,2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 2 ek. étolaj
  • 10 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 1 ek. búzadara
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt szétmorzsoljuk, és langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, majd a porcukorral és a sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, az étolajat és a langyos tejjel megdagasztjuk.
Kelesztő tálba téve duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. 20×25 cm-es téglalappá nyújtjuk.

A töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan kikeverjük.

A tésztalapot lekenjük olvasztott vajjal. A töltelék 1/4 részét rákenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit. Csigaformában feltekerjük és sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
Olvasztott vajjal lekenjük. A további 3 darabbal is így járunk el, és még 15 percet hagyjuk kelni a tepsin.

200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Túrós óriás csiga 4.67/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


3 Hozzászólások

  1. Koszonom a receptet, tegnap elkeszitettem, csodasan sikerult

  2. Schalbert Lőrincné

    Én is megsütöttem ma, és nekem is csodálatos lett, köszönöm a receptet.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére