Főoldal / Desszertek / Krémes málnás mini pite – paleo

Krémes málnás mini pite – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krémes málnás mini pite – paleo

Krémes málnás mini pite - paleo

Hozzávalók:

  • 3 dkg kókuszliszt
  • 2 dkg mandula liszt (vagy 4 dkg finomra őrölt mandula)
  • 1 tk. sütőpor (gluténmentes)
  • pici só
  • 5 tojás sárgája
  • 2-3 ek. nyírfacukor (ízlés szerint és lehet más édesítő is)
  • 4 ek. kókuszolaj
  • 2 dl kókusztej
  • 1 tk. citromlé
  • kb. 15 dkg málna, szeder (bármilyen gyümölccsel finom lehet)
  • 5 dkg pekándió (vagy sima dió) durvára vágva
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük.

A tojások sárgáját a nyírfacukorral habosra keverjük, pár perc keverés után kanalanként hozzáadjuk a kókuszolajat, majd a kókusztejet és a citromlevet is.

Beleforgatjuk a száraz hozzávalókat, és a durvára darabolt diót is. Mini pite formát vagy szuflé formát 3/4 részig megtöltjük a masszával, és megpakoljuk a málna szemekkel.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Langyosan és hidegen is fogyasztható, a tetejét ízlés szerint megszórhatjuk nyírfa porcukorral.

Tipp / megjegyzés:
Magában is finom, de lehet a tetejére egy kanál kókuszkrémet is tenni és már kanalazhatjuk is. Belül krémes, igazi szájban olvadó finomság, nagyon finom, ajánlom kipróbálásra, egy baja van csak, hogy nem nagy adag.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére