Csokis linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis linzer

Csokis linzer

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (vagy vaj)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékbe:

  • 10-15 dkg baracklekvár

A díszítéshez:

  • 5 dkg csokoládé
  • cukorgyöngy (elhagyható)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint ( vagy a vajat), és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Majd a tojássárgát, a porcukrot és a reszelt citromhéjat is hozzáadva összegyúrjuk gyorsan, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a margarin. Gombóccá formáljuk, és fóliába csomagolva legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük.

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, hullámos szélű kiszúróval 3-5 cm átmérőjű lapocskákat kiszúrunk.

Sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük a kiszúrt tésztát, és 180 fokos előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Sárgabaracklekvárral párosával összeragasztjuk, majd egy tálcára vagy sütőrácsra sorakoztatjuk őket.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd egy zacskóba töltjük aminek a csücskét kivágjuk. Tetszés szerint díszítjük az olvasztott csokoládéval és cukorgyönggyel a linzerek tetejét. Miután a csokoládé megszáradt pléhdobozba sorakoztatjuk és fogyasztásig ott tároljuk.
Megjegyzés:

Értékeld a receptet

Marcsi (578 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére