Főoldal / Egytálételek / Nyúlpörkölt

Nyúlpörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nyúlpörkölt

Nyúlpörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg-os házi süldő nyúl
  • 15 dkg házi füstölt szalonna
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál só
  • 2-3 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1-3 evőkanál sertészsír
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A bográcsban felolvasztott zsírba beletesszük a felkockázott szalonnát és megpirítjuk. Feldaraboljuk a nyulat. Felkockázzuk a hozzávalókat: paprikát,vöröshagymát. Majd beleöntjük a bográcsba. Kicsit pároljuk. Beletesszük a nyúlhúst, de a belsőségek nélkül. Körbepirítjuk,meghintjük a fűszerekkel.
Öntünk rá egy kevés bort, pirítunk rajt, majd felöntjük kevés vízzel. Mindig keveset öntünk rá,hogy a saját levében pörkölődjön. Beletesszük a felaprított fokhagymát és paradicsomot. Amikor már majdnem puhának érezzük, fedő nélkül főzzük tovább 30 percet.

Tetszés szerinti körettel kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben. Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása. Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben. Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére