Főoldal / Torták / Csokis kókuszgolyós torta

Csokis kókuszgolyós torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokis kókuszgolyós torta

Csokis kókuszgolyós torta

Hozzávalók:

A golyókhoz:

  • 25 dkg natúr krémtúró (pl : Aldi)
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája

A tésztához:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 ek. holland kakaópor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 4 db tojás
  • 1 ek. tejföl

A tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kókuszgolyók hozzávalóit egy tálba tesszük és összedolgozzuk. Fontos, hogy a massza jól formázható kell legyen, ha nem elég kemény, még kevés kókuszt keverünk bele. Mikor a massza készen van, vizes kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, fóliával bélelt tányérra sorakoztatjuk és hűtőben pihentetjük, amíg a tésztát kikeverjük.

A tésztához a csokoládét és a vajat felolvasztjuk, majd félretesszük, hogy langyosra hűljön.
A tojásokat kikeverjük a cukorral, beledolgozzuk a tejfölt. A langyosra hűtött csokoládét is hozzáadjuk és elkeverjük.
A lisztet, a keményítőt, a kakaóport és a sütőport a masszába keverjük.

A kókuszgolyókat, sütőpapírral bélelt, lekapcsolható oldalú formába sorakoztatjuk, egymástól kisebb távolságra. A csokoládés tésztát a tetejére öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült, hagyjuk picit hűlni, közben a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és belekeverjük a tejszínt.
A tészta tetejét bevonjuk a csokoládémázzal. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és a hűtőbe tesszük.
Amikor lehűlt, szeletelve kínáljuk.

Csokis kókuszgolyós torta 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére