Főoldal / Sertés ételek / Fűszeres malacsült burgonya ágyon

Fűszeres malacsült burgonya ágyon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Fűszeres malacsült burgonya ágyon

Fűszeres malacsült burgonya ágyon

Hozzávalók:

  • 2 kg bőrös malachús vagy csülök
  • 1 kg megtisztított burgonya
  • 8 db mogyoróhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál  őrölt csilipaprika
  • 5 kiskanál friss rozmaring
  • 2-3 tk. só.
  • 1 tk bors
  • olaj
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A malachús bőrös részét egy éles késsel beirdaljuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, köménnyel és a chilivel. Egy tepsibe kevés olajat öntünk és belehalmozzuk a felszeletelt burgonyát. Ízlés szerint fűszerezzük.

Erre kerül a befűszerezett hús amit átkenünk kevés olajjal. A burgonya mellé helyezzük a tetszés szerint felvágott hagymát s a fokhagyma gerezdeket.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 percen át sütjük de időközben megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön és a burgonya se égjen meg.
Savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére