

Mogyorós szelet Nagyanyótól
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztből, a tojásból, és a cukorból piskóta masszát készítünk, melynek 2/3 részébe kakaóport keverünk. 3 db vékony piskótalapot sütünk, melyek közül kettő kakaós, míg 1 fehér lap. (én felfordított lepapírozott tepsi alján szoktam)
Elkészítjük a krémet. A puha margarint (vagy vajat) a szorbittal (vagy cukorral ) jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kávét, a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, végül a nutellával óvatosan összeforgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.
Mikor megsültek és kihűltek a lapok. Alulra egy kakaós piskótát teszünk, amit megkenünk a közben elkészített krém 1/3 részével. Erre a fehér színű piskótalapot, majd újabb krém réteget, majd a második kakaós piskótát tesszük. A sütemény tetejét a maradék krémmel és csokoládé forgáccsak vagy durvára vágott mogyoróval díszítjük.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Szeletekre vágva kínáljuk.
Hi, iits nuce post concerning medsia print, we
all unnderstand media iis a onderful soource of facts.