Főoldal / Desszertek / Mogyorós szelet Nagyanyótól

Mogyorós szelet Nagyanyótól

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorós szelet Nagyanyótól

Mogyorós szelet Nagyanyótól

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 kanál liszt (gluténmentes, ha  valaki esetleg lisztérzékeny)
  • 6 kanál szorbit (cukor)
  • 2 kanál olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kanál kakaópor

A krémhez:

  • 20 dkg puha margarin vagy vaj
  • 10 dkg szorbit (porcukor)
  • 1 dl kávé
  • 15 dkg nutella
  • 10 dkg felvert tejszínhab
  • kevés darált erdei mogyoró

A tetejére:

  • csokiforgács
  • aprított mogyoró
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztből, a tojásból, és a cukorból piskóta masszát készítünk, melynek 2/3 részébe kakaóport keverünk. 3 db vékony piskótalapot sütünk, melyek közül kettő kakaós, míg 1 fehér lap. (én felfordított lepapírozott tepsi alján szoktam)

Elkészítjük a krémet. A puha margarint (vagy vajat) a szorbittal (vagy cukorral ) jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kávét, a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, végül a nutellával óvatosan összeforgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.

Mikor megsültek és kihűltek a lapok. Alulra egy kakaós piskótát teszünk, amit megkenünk a közben elkészített krém 1/3 részével. Erre a fehér színű piskótalapot, majd újabb krém réteget, majd a második kakaós piskótát tesszük. A sütemény tetejét a maradék krémmel és csokoládé forgáccsak vagy durvára vágott mogyoróval díszítjük.

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Szeletekre vágva kínáljuk.

 

Mentés

Mentés

Mogyorós szelet Nagyanyótól 3.88/5 (17 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére