Főoldal / Desszertek / Mogyorós szelet Nagyanyótól

Mogyorós szelet Nagyanyótól

Mogyorós szelet Nagyanyótól

Mogyorós szelet Nagyanyótól

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 kanál liszt (gluténmentes, ha  valaki esetleg lisztérzékeny)
  • 6 kanál szorbit (cukor)
  • 2 kanál olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kanál kakaópor

A krémhez:

  • 20 dkg puha margarin vagy vaj
  • 10 dkg szorbit (porcukor)
  • 1 dl kávé
  • 15 dkg nutella
  • 10 dkg felvert tejszínhab
  • kevés darált erdei mogyoró

A tetejére:

  • csokiforgács
  • aprított mogyoró
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztből, a tojásból, és a cukorból piskóta masszát készítünk, melynek 2/3 részébe kakaóport keverünk. 3 db vékony piskótalapot sütünk, melyek közül kettő kakaós, míg 1 fehér lap. (én felfordított lepapírozott tepsi alján szoktam)

Elkészítjük a krémet. A puha margarint (vagy vajat) a szorbittal (vagy cukorral ) jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kávét, a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, végül a nutellával óvatosan összeforgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.

Mikor megsültek és kihűltek a lapok. Alulra egy kakaós piskótát teszünk, amit megkenünk a közben elkészített krém 1/3 részével. Erre a fehér színű piskótalapot, majd újabb krém réteget, majd a második kakaós piskótát tesszük. A sütemény tetejét a maradék krémmel és csokoládé forgáccsak vagy durvára vágott mogyoróval díszítjük.

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Szeletekre vágva kínáljuk.

 

Mentés

Mentés

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére