Főoldal / Szárnyas Ételek / Hamburger pulykahússal

Hamburger pulykahússal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hamburger pulykahússal

Hamburger pulykahússal

Hozzávalók:

  • 6 db hamburger zsemle
  • 60 dkg pulyka felső comb kicsontozva
  • őrölt fekete bors
  • 5 cl olíva olaj
  • 1 fej saláta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej lila hagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyó uborka
  • mustár és ketchup ízlés szerint
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A pulykahúst ledaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk.

A húshoz keverjük a vöröshagymát, ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Jól összedolgozzuk majd vizes kézzel hat egyforma gombócot formázunk belőle.

A gombócokat ellapítjuk majd forró grillen vagy serpenyőben megsütjük.

A zsemléket meg melegítjük, félbevágjuk,és  mindegyikre saláta levelet teszünk. Erre rakjuk a megsült a húspogácsákat, a karikára vágott paradicsomot, kígyó uborkát, lila hagymát.

Mustárt és ketchupot locsolunk rá majd rárakjuk a tetejét.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére