Főoldal / Desszertek / Diós csokoládékrémes szelet

Diós csokoládékrémes szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Diós csokoládékrémes szelet

Diós csokoládékrémes szelet

Hozzávalók:

  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 30 ml tej
  • 30 ml olaj
  • 20 dkg dió (durvára darálva)
  • 5 g sütőpor
  • 10 dkg liszt
  • 1 ek. kakaópor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 6 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 30 g keményítő
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg csokoládé

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 tk. vaj
  • dió
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a cukrot belekavarjuk. A tejet az olajjal elkeverjük, a habhoz kavarjuk. A lisztet, a sütőport, a diót és a kakaót összekavarjuk, hozzáadjuk.
A tésztát kettőbe osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsikbe öntjük. Minél kisebb tepsit használunk, annál magasabb lesz a tészta. Közép meleg sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük.

Megcsináljuk a krémet: a tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk, a tejet meglangyosítjuk és hozzáöntjük. Simára kavarjuk, beletesszük a keményítőt és lassú tűzön addig főzzük, amíg krémes állagúvá válik. A csokoládét darabokra tördeljük és a még forró krémhez kavarjuk, egy teáskanál vajjal együtt. Mikor a csokoládé felolvadt, fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni.

A puha vajat habosra keverjük és a krémet lassan hozzákanalazzuk. A lapokat megkenjük a krémmel. A tetejére is kenünk bőségesen, ezért nem muszáj csokoládéval bevonnunk.
Ha szeretnénk egy vékony csokoládéréteget a tetejére, akkor a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a krémre kenjük, megszórjuk dióval és lehűtjük.
Legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

Diós csokoládékrémes szelet 4.00/5 (10 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére