Főoldal / Desszertek / Almás-málnás morzsa

Almás-málnás morzsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás-málnás morzsa

Almás-málnás morzsa

Hozzávalók:

A morzsához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor

A gyümölcsös részhez:

  • 2 db alma
  • 20 dkg málna (v. szeder, áfonya..)
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 mk őrölt fahéj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet és a cukrot egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat.

Ezután az ujjainkkal összemorzsoljuk, hogy egy zsemlemorzsa szerű morzsát kapjunk.

A málnát tegyük egy szűrőbe, majd alaposan mossuk meg, és hagyjuk teljesen lecsepegni róla a vizet.

Az almát hámozzuk meg, vágjuk négybe, majd távolítsuk el a magházát. Ezután vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a felkockázott almát, majd szórjuk meg az őrölt fahéjjal. Ezután keverjük alaposan össze, majd fedjük le a serpenyőt, és pár perc alatt pároljuk benne félpuhára az almát.

Vegyük le a fedőt, és pároljuk még pár percig, hogy a leve besűrűsödjön.

Egy sütőtálba (v. kisebb tepsibe) öntsük bele a karamellizált almát, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett málnát (v. szedret) és óvatosan keverjük össze.

Szórjuk meg a vaníliás cukorral, majd szórjuk a tetejére az édes morzsát is.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (szép világosra, ropogósra süljön a morzsa a tetején)

Az elkészült gyümölcsös morzsát vegyük ki a sütőből, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni.
Tálalás előtt a még meleg gyümölcsös morzsát szedjük tányérra, kanalazzunk rá egy gombóc vanília fagylatot, és úgy kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére