Palermo torta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojássárgákat kikeverjük az édesítővel, pár kanál lisztet hozzáadunk, majd a puha vajat és jól kikeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet is. A massza elég sűrű lesz, nem olyan, mint egy piskóta.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőbe tesszük sülni.
A darált magvakat elkeverjük az édesítővel és a tejjel.(Annyi tejet adunk hozzá, hogy krémesebb legyen)
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Amikor félkemény, akkor adagoljuk hozzá a por alakú édesítőt kanalanként.
A tésztát úgy 20-25 perc múlva kivesszük a sütőből. (ilyenkor még nem sült meg teljesen)
Rákenjük a baracklekvárt, erre simítjuk a diós masszát, a tetejére pedig ráhalmozzuk a tojáshabot.
(Az én tésztám kissé felpúposodott, de később visszalapult egy kicsit)
Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a tojáshab szép aranysárgára nem pirul.