Főoldal / Desszertek / Churros csokis mártogatóssal

Churros csokis mártogatóssal

Churros csokis mártogatóssal

Churros csokis mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 ek. olíva olaj
  • 1 bögre frissen forralt víz
  • 2 ek. porcukor
  • 1/4 tk. só
  • olaj a sütéshez

A forgatáshoz:

  • 3-5 dkg porcukor
  • 2 tk. fahéj

A csokis mártogatóshoz:

  • 1,5 dl tejszín
  • 1 ek. méz
  • 12 dkg étcsoki
  • 3 dkg tejcsoki
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy kisebb fazékban felforraljuk a vizet a porcukorral, és a sóval, majd a két evőkanál olajat is belekeverünk. Hozzáöntjük a lisztet és fakanállal jól kikeverjük, hogy sima legyen, pont úgy, mint a képviselőfánk tésztáját.

Hagyjuk pihenni a masszát, addig feltesszük az olajat melegedni. (Nem kell túl sok, pár centi magas legyen és jó forrónak kell lennie. )

Mire az olaj felmelegszik, addigra a massza is hűlt egy kicsit, bekanalazzuk egy habzsákba és egyből a forró olajba nyomunk belőle. Egy ollóval elvágjuk a tésztát kb 8-10 centinként. Egyszerre csak pár darabot sütünk, mert nagyon gyorsan megsülnek.

Ahogy barnul már fordítjuk is, majd papírtörlőre szedjük a fánkokat.

Még forrón megforgatjuk őket a fahéjas porcukorban.

A csokiszósz hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és felmelegítjük. Nem kell forralni, csak amíg elolvad a csoki, ezt el lehet készíteni még az elején, akkor pont ehetőre hűl, és ahogy hűl, úgy még sűrűsödik.

Tipp / megjegyzés:
Egy újabb fánk, ez a spanyol finomság.
A lényeg, hogy legyen egy jó habzsák megfelelően nagy csillag kinyomóval, akkor gyorsan megy. Ha nincs kéznél habzsák, egy erős zacskó is megteszi, aminek a csücskét levágjuk, akkor nem lesz szép mintás, de úgy is finom. Ez nem nagy mennyiség, de ez a fánk csak frissen finom, másnapra megpuhul, érdemes csak annyit készíteni, ami gyorsan elfogy.

Úgy is lehet készíteni, hogy a kis rudakat először egy tálcára nyomjuk, majd villával emeljük az olajba. Érdemes az elsőnél tesztelni az olaj hőmérsékletét.

Szólj hozzá!

A lap tetejére