Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Torták / Joghurtos tejszíntorta

Joghurtos tejszíntorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos tejszíntorta

Joghurtos tejszíntorta

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 2×4 tojás
  • 2×4 ek cukor
  • 2×4 ek rizsliszt
  • 2x fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tejszín
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csomag habfixáló
  • 3 kis dobozos joghurt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a 4 evőkanál cukrot, majd hozzákeverjük a 4 tojássárgáját és a sütőporral elkevert rizslisztet.

Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A másik lapot ugyanígy készítjük el és sütjük meg.

Az 5 dl tejszínt ízlés szerinti cukorral és egy habfixálóval keményre felverjük. Egy keveset kiveszünk belőle a díszítéshez.

A maradékhoz hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtokat, ízlés szerint amilyen ízűt szeretnénk.

A megsült és kihűlt lapokat kettévágjuk, így 4 lapunk lesz. Megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle.

A tetejét a félretett tejszínnel díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Én 25 cm-es szív tortaformában sütöttem.

Beküldő: Marai Lászlóné

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére