Joghurtos tejszíntorta
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a 4 evőkanál cukrot, majd hozzákeverjük a 4 tojássárgáját és a sütőporral elkevert rizslisztet.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A másik lapot ugyanígy készítjük el és sütjük meg.
Az 5 dl tejszínt ízlés szerinti cukorral és egy habfixálóval keményre felverjük. Egy keveset kiveszünk belőle a díszítéshez.
A maradékhoz hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtokat, ízlés szerint amilyen ízűt szeretnénk.
A megsült és kihűlt lapokat kettévágjuk, így 4 lapunk lesz. Megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle.
A tetejét a félretett tejszínnel díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Én 25 cm-es szív tortaformában sütöttem.
Beküldő: Marai Lászlóné