Főoldal / Desszertek / Tejfölös szilvás lepény

Tejfölös szilvás lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös szilvás lepény

Tejfölös szilvás lepény

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 30 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 dl olaj
  • 2 dl tej
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 25 dkg liszt
  • csipet só

Krémhez:

  • 50 dkg darabolt szilva
  • 4 ek. búzadara
  • 5 ek. porcukor
  • 2 kk. fahéj
  • 6 dl tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom a fehérjét kemény habbá verem.
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverem, majd lassan hozzáadom az olajat és a tejet.

Végül hozzákeverem a szódabikarbónás lisztet és legutoljára óvatosan hozzáadom a felvert fehérjét. (óvatosan, hogy ne törjön össze)
24x22cm-es sütőpapiros tepsibe öntöm.

A tetejét búzadarával megszórom, szilvával kirakom, majd fahéjas cukorral meghintem.

Végül tejfölt teszek a tetejére, és egyenletesen elsimítom.

170 fokra előmelegített sütőben kb.30-35 percig sütöm.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére