Főoldal / Szárnyas Ételek / Zöldborsós csirkemell

Zöldborsós csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldborsós csirkemell

Zöldborsós csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 kk pirospaprika
  • csipet bors
  • 50 dkg mirelit borsó
  • 1 dl olaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl 
  • 1 ek liszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, majd egyforma két három centis csíkokra vágjuk.

A hagymát megpucoljuk, és kockákra vágjuk.A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és kicsit megdinszteljük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a húst, a paradicsomot,a paprikát majd sóval és borssal ízesítjük. Pár percig így főzzük, majd felengedjük kb 1 dl vízzel.

Amikor már majdnem puha a hús hozzáadjuk a zöldborsót is. Együtt puhára főzzük.
Amikor minden megpuhult hozzáöntjük a tejszínt, egyet forralunk rajta, majd lisztes tejföllel behabarjuk.

Nokedlivel tálaltam.

Zöldborsós csirkemell 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére