Főoldal / Desszertek / Fantázia szelet Edit konyhájából

Fantázia szelet Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!

 Fantázia szelet Edit konyhájából

Fantázia szelet Edit konyhájából

Hozzávalók:

(20×30 cm tepsihez)

A barna laphoz:

  • 2 db tojás
  • 4 ek. cukor
  • 2 ek. víz
  • 1 ek. étolaj
  • 4 ek. liszt
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 kk. sütőpor

A fehér tésztához:

  • 3 db tojás fehérje
  • 4 ek. cukor
  • 7 dkg darabos dió
  • 1 ek. étolaj
  • 1 ek. víz
  • 25 dkg cukrozott magozott meggy
  • 2 dl  finomliszt
  • 1 kk. sütőpor

A lapok kenéséhez:

  • 70 ml rumos tej

A krémhez:

  • 3 db tojás sárgája
  • 3 ek. cukor
  • 3 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek. olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.

A kakaós tészta készítés:
A tojásokat a cukorral 5-6 perc alatt habosra keverjük. Apránként hozzá keverjük a vizet és az olajat.
A lisztet, a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd a tojásos masszához adagoljuk egy fakanál segítségével.
Tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A világos tészta készítés:
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd az étolajat,és a vizet.
Végül az aprítógépben felaprított diót és a levétől lecsepegtetett meggyet is a tésztába forgatjuk.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet:
A tojás sárgákat a cukorral, a tejjel  és a pudingporral simára keverjük, majd alacsony lángon folyamatosan kevergetve felfőzzük.
Amikor teljesen kihűlt, a vajjal habosra keverjük.

A sütemény összeállítása:
A barna piskótát tálcára tesszük. A rumos tej felével egy ecset segítségével lekenjük. Rásimítjuk a vaníliás krémet. Befedjük a meggyes-diós lappal amit szintén lekenünk a rumos tejjel.

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejére simítjuk.
Jól behűtjük 3-4 órára legalább. Forróvízbe mártott késsel 2×6,5 cm –es hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Fantázia szelet Edit konyhájából 3.43/5 (14 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére