Főoldal / Kelt tészták / Medvehagymás sajtoskifli

Medvehagymás sajtoskifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagymás sajtoskifli

Medvehagymás sajtoskifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • vaj
  • 1 dl olaj
  • őrölt fehér bors
  • medvehagyma
  • tojás
  • sajt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk az élesztőt.

A liszthez 1 teáskanál sót teszünk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olajat. Összedolgozzuk, és fél óráig kelesztjük.

A sajtot lereszeljük, a medvehagymát aprítjuk.

A megkelt tésztát kör alakúra kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, majd derelyevágóval háromszögű cikkekre vágjuk.

A közepébe tesszük a darabolt medvehagymát, borsozzuk. A cikkeket feltekerjük.

A kifliket tepsibe helyezzük, tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen megsütjük.

Hogy szép színt kapjon, a végén bekapcsolhatjuk a felső grillt is.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére