Főoldal / Desszertek / Fahéjfagyi

Fahéjfagyi

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjfagyi

Fahéjfagyi

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl víz
  • 1 tk. őrölt fahéj
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A cukorból és a vízből szirupot főzünk, időközben belekeverjük az őrölt fahéjat is. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni, majd keverjük össze a mascarponeval.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a fahéjas krémbe.

Fagylaltgépbe téve fagyasszuk meg.

Fagylaltgép hiányában, tegyük műanyag dobozba és félóránként keverjük át a kívánt állag eléréséig.

Tipp / megjegyzés:

Cukor helyett, xilittel, eritrittel is elkészíthető. Így módjával a diétákba is beilleszthető hűsítő finomság.

Értékeld a receptet

Zsike54 (93 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére