Főoldal / Hal ételek / Sült hekk

Sült hekk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sült hekk

Sült hekk

Hozzávalók:

A halhoz:

  • 4 db hekk (törzs vagy filé)
  • 6-8 tk. só

A bundához:

  • 20 dkg búzaliszt
  • 8 dkg fűszerpaprika

A sütéshez:

  • 2 l étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hekktörzsek hasát vágjuk végig. Mindkét oldalukat beirdaljuk 1-1,5 centiméterenként.
Ha hekk filét sütünk akkor csak az egyik oldalát irdaljuk be.

A hekket alaposan sózzuk be. Nyugodtan sózzuk, mert nehéz elsózni, de könnyű sótlanra készíteni. Jól dörzsöljük is bele a résekbe is jusson belőle.

A lisztet keverjük össze a pirospaprikával majd terítsük el egy tálban vagy tálcán.

A halakat alaposan forgassuk bele a paprikás lisztbe. A belsejét (ha egész törzset készítünk), és az irdalások közötti részeket is lisztezzük be.
Az olajat egy magasabb falú edényben hevítsük fel kb. 180 fokra majd méretétől függően 10-12 perc alatt többször megforgatva süssük szép ropogósra a hekket.
Papírtörlőre szedve itassuk fel róla a felesleges olajat.

Friss kenyérrel vagy sült burgonyával és az elmaradhatatlan kovászos uborkával kínáljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (646 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére