Főoldal / Desszertek / Kedvenc sütemény

Kedvenc sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kedvenc sütemény

Kedvenc sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás sárga
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 7 dkg liszt
  • 1 db sütőpor
  • 6 db tojás fehérje

A krémhez:

  • 6 db tojás sárga
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 1 db vaníliás cukor

A habhoz:

  • 6 db tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A 6 tojás sárgáját kikeverjük a 15 dkg kristálycukorral, 1 vaníliás cukorral az ecettel és a borral.
Beleöntjük a sütőport, a lisztet, végül a kakaóport és ezekkel is jól elvegyítjük.

A 6 tojás fehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk a kakaós masszához. Habverővel óvatosan simára keverjük. Kizsírozott, magas falú tepsibe öntjük, egyenletesen elterítjük. Előmelegített sütőben 180 fokom kb. 10-15 percig sütjük. Kihűtjük.

A krémhez a 6 tojás sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, a liszttel és végül belekeverjük a tejet is.
Kis láng fölött, folyamatos keverés mellett, puding állagúra főzzük.

A puha margarint kikeverjük a porcukorral,majd a kihűlt pudinghoz keverjük.

A 6 tojás fehérjéből, 15 dkg porcukor lassú hozzáadásával vízgőz felett kemény habot verünk.

Összeállítjuk a süteményt.
A kihűlt tésztára rákenjük a vaníliás krémet, elsimítjuk, majd ráterítjük a tojásfehérje habot, amit tetszés szerint cifrázhatunk. Hűvös helyen pár órát pihentjük.

Kockákra vágva kínáljuk.

Mentés

Mentés

Kedvenc sütemény 4.00/5 (5 értékelés)

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére