Főoldal / Desszertek / Csokis diós szelet sütés nélkül

Csokis diós szelet sütés nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokis diós szelet sütés nélkül

Csokis diós szelet sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 40 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • pár csepp rumaroma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk. reszelt narancshéj
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 1 tk. vaj vagy olaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukrot, a vajat és a tejet egy edénybe tesszük, lassú tűzön felolvasztjuk. Mikor szirupossá válik levesszük a tűzről.  Hozzáadjuk a darált diót, a kekszet és alaposan elkeverjük. Sűrű masszát kapunk, ha úgy érezzük nehéz vele dolgozni, adhatunk hozzá még pár evőkanál tejet. A keksz minőségétől függ, hogy mennyi tejet vesz fel. A diós kekszmasszát két részre osztjuk.

Az egyikbe alaposan beledolgozzuk a kakaóport és a rumaromát. A másikba a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat.
Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb sütőformát és belesimítjuk a kakaós masszát. A tetejére rákenjük a narancsos-diós réteget. (Minél kisebb sütőformát használunk, annál magasabb lesz majd a süteményünk)

A csokoládét a vajjal (vagy olajjal) vízgőz felett megolvasztjuk és a sütemény tetejére simítjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd szeletelve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére