Főoldal / Vegetáriánus / Törtpaszuly

Törtpaszuly

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Törtpaszuly

Törtpaszuly

Hozzávalók:

  • fél kg paszuly (bab)
  • 3 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • zsír vagy olaj
  • kevés liszt
  • pirospaprika
  • bors
  • 2 babérlevél
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A paszulyt(babot) előző este megmossuk és beáztatjuk.

Másnap felrakjuk 3 liter vízbe főni 2-3 cikk fokhagymával hagymával és babérlevéllel, és fedő alatt lassú tűznél puhára főzzük.

Mikor megfőtt a levét leöntjük és a paszulyt(babot) egy szűrőn átpasszírozzuk vagy robotgéppel összetörjük.
Ha hígnak találjuk, akkor vékony rántással sűrítjük, ha túl sűrű, akkor a levével hígítjuk, sóval, borssal ízesítjük.

Elkészítjük a hagymás zsírt: a hagymát karikára vágjuk, és zsíron megdinszteljük.

Már önmagában ezzel is tálalhatjuk, de süthetünk hozzá szalonnát, kolbászt, füstölt sonkát.

A paszuly(bab ) levéből levest készíthetünk csipetke tésztával, egy evőkanál hagymás zsírt teszünk rá és petrezselyem zöldet.

Jó étvágyat hozzá!

Törtpaszuly 5.00/5 (2 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére