Főoldal / Kelt tészták / Kakaós-vaníliás kalács

Kakaós-vaníliás kalács

Kakaós-vaníliás kalács

Kakaós-vaníliás kalács

Hozzávalók:

  • 15 ek. finomliszt (púpozott kanál)
  • 2 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 cs. szárított élesztő (11 gramm)
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 ek. étolaj
  • Kb 1,5 dl langyos tej a gyúráshoz

A tetejére:

  • 1 tojássárgája

A hintéshez:

  • vaníliás porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

 

A hozzávalókat a kakaópor és az étolaj kivételével, annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Ezután két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk az étolaj felét. A másik felébe beledolgozzuk a kakaóport és a megmaradt étolajat.
Ha szükséges,akkor egy kis langyos tejjel lazítsunk a tésztán.
Mindkettőt konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 30-40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk.
A fehér alulra kerül,majd ráhelyezzük a kinyújtott kakaós lapot. Feltekerjük mint a bejglit.

A kapott rudat elfelezzük. Mindkét rudat kissé megcsavarjuk, majd összetekerjük. Vajjal kikent koszorú formába vagy kuglófformába tesszük.
A tetejét megkenjük a felvert tojás sárgája és egy pici víz keverékével, és letakarva még 20 percet kelesztjük.

190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére