Főoldal / Kelt tészták / Kakaós-vaníliás kalács

Kakaós-vaníliás kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós-vaníliás kalács

Kakaós-vaníliás kalács

Hozzávalók:

  • 15 ek. finomliszt (púpozott kanál)
  • 2 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 cs. szárított élesztő (11 gramm)
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 ek. étolaj
  • Kb 1,5 dl langyos tej a gyúráshoz

A tetejére:

  • 1 tojássárgája

A hintéshez:

  • vaníliás porcukor
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

 

A hozzávalókat a kakaópor és az étolaj kivételével, annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Ezután két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk az étolaj felét. A másik felébe beledolgozzuk a kakaóport és a megmaradt étolajat.
Ha szükséges,akkor egy kis langyos tejjel lazítsunk a tésztán.
Mindkettőt konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 30-40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk.
A fehér alulra kerül,majd ráhelyezzük a kinyújtott kakaós lapot. Feltekerjük mint a bejglit.

A kapott rudat elfelezzük. Mindkét rudat kissé megcsavarjuk, majd összetekerjük. Vajjal kikent koszorú formába vagy kuglófformába tesszük.
A tetejét megkenjük a felvert tojás sárgája és egy pici víz keverékével, és letakarva még 20 percet kelesztjük.

190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére